22 april 2020

Mijn nieuwe blog!

Blogs schrijven is een vak op zich. Een goede juridische blog schrijven is lastig.

Nieuwe website, nieuwe blog

Welkom op de nieuwe website van mijn kantoor! Deze website draait hoofdzakelijk om de blog. In het verleden heb ik aardig wat blogs geschreven. Die zijn voor een deel achtergebleven op andere websites. Ook heb ik een tijdlang wat berichten gepost op LinkedIn. Die zijn dus nog wel te vinden en te lezen.

Een paar van mijn blogberichten uit 2017 heb ik opnieuw laten plaatsen. Niet dat u er veel aan zult hebben als u informatie zoekt over vastgoedrecht, maar het vult de site alvast een beetje, begrijpt u?

Workshop juridisch bloggen

In het verleden deed ik maar wat, geloof ik. Wat blogs schrijven betreft, bedoel ik dan, begrijpt u mij niet verkeerd!

Waarom ik dat denk? Omdat ik in september 2018 bij Jan-Hein Strop van LegalDutch in Amsterdam een workshop voor het wel goed schrijven van juridische blogs heb gevolgd. Toen werd pijnlijk duidelijk hoe slecht mijn eerdere publicaties in feite zijn. Niet juridisch-inhoudelijk, maar blog-technisch.

Gelukkig heb ik van Jan-Hein niet alleen opgestoken wat ik fout deed, maar ook en vooral hoe het (veel) beter kan. En dat ga ik de komende tijd (alsnog) in de praktijk brengen.

Daar had ik natuurlijk al veel eerder mee moeten beginnen, maar dat is nu eenmaal niet gelukt. Vorig jaar (2019) heb ik mijn handen vol gehad aan de specialisatieopleiding Onroerendgoedrecht bij de Grotius Academie. Het bleek al een hele kunst om mijn praktijk daarnaast te blijven ‘draaien’. Voor blogs en andere ongein was absoluut geen enkele ruimte, zeker niet nadat ik in oktober 2019 ook nog eens lid ben geworden van BNI Michiel de Ruyter, waarvoor ik iedere woensdagochtend om 5.30 uur de wekker moet zetten!

Nieuwe blog voor vastgoedrecht

Stok achter de deur: ik heb mijzelf toegezegd om het bloggen weer op te pakken. En belofte maakt schuld.

De komende tijd kunt u dus nieuwe bijdragen van mij verwachten. Geen quasi-wetenschappelijke verhandelingen voor andere juristen. Wél stukken met interessante, waardevolle, praktische informatie op het gebied van het vastgoedrecht. En voor ondernemingen. En allemaal geschreven in begrijpelijke taal. Beloofd!

Tot binnenkort!