mr. J. van Arkel

Achtergrond

Mijn loopbaan is gestart bij een advocatenkantoor in Utrecht, van waaruit ik de beroepsopleiding heb doorlopen. Na afronding daarvan heb ik enkele jaren gewerkt op de ondernemingsrechtsectie van een middelgroot kantoor in Middelburg. Eind 2005 werd ik partner van een kantoor in Zeeuws-Vlaanderen. Sinds 2017 ben ik zelfstandig gevestigd in mijn woonplaats Vlissingen.

In mijn beginjaren heb ik me breed kunnen oriënteren. Ik behandelde allerlei zaken, van alimentatiekwesties tot handelsnaamgeschillen. Je werd als beginnend advocaat ‘in het diepe gegooid’. Mijn eerste zitting was in 1998, in een arbeidszaak bij de kantonrechter in Haarlem. Ik trad op voor een chef-kok tegen een op Schiphol gevestigd cateringbedrijf. Met succes.

Met de tijd is mij steeds duidelijker welke zaken me het best liggen. Ik heb enige jaren geleden de kans benut om me te specialiseren in de rechtsgebieden die mij het meest boeien en waarop ik me volledig kan richten. Dat zijn het Vastgoedrecht (onroerendgoedrecht) en daarnaast het verbintenissenrecht en het vennootschaps- en rechtspersonenrecht (Ondernemingsrecht).

Tegenwoordig behandel ik in beginsel alleen nog zaken binnen die rechtsgebieden. Voor particulieren, ondernemers en rechtspersonen in heel Nederland.

Opleiding en specialisaties

Nederlands recht (Economisch publiek- en bedrijfsrecht), Universiteit Utrecht, 1995
Beroepsopleiding Advocatuur, 2002
Specialisatie ondernemingsrecht, De Juridische Academie, 2008
Specialisatie appartementsrecht, Instituut voor Bouwrecht, 2017
Specialisatie onroerendgoedrecht, Grotius Academie, 2019 (cum laude)

Lidmaatschappen

Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ)
Juristenvereniging Appartementsrecht (JvA)
Vereniging van Bouwrecht-advocaten (VBR-A)
Vlissingse Bedrijven Club (VBC)
BNI Michiel de Ruyter

Meer info

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar mijn LinkedIn-pagina. Daarop treft u onder meer reviews aan. Indien u op het onderaan deze pagina vermelde logo van Advocaatscore klikt, wordt u doorgeleid naar recentere reviews van cliënten.